31 Ocak 2014 Cuma

Kyoukai no Kanata


Tür: Aksiyon, Drama, Fantezi, Komedi, Psikolojik, Romantik
Yayınlanma Tarihi: 03/10/2013
Bölüm Sayısı: 12
Yönetmen: Ishidate Taichi
Orijinal Hikaye: Torii Nagomu
Firma/Stüdyo: Kyoto Animation
Başlıca Seiyuular: KENN, Risa Taneda, Minori Chihara, Tatsuhisa Suzuki…

Hikâyemiz youmu adlı canlılar ile insanların bir arada yaşadığı bir dünyada geçmektedir. Akihito Kanbara adlı gencimiz okuldan çıkmış evinin yolunu tutarken okulun çatısında bir kız öğrencinin olduğunu fark eder. Kızı kurtarıp kurtarmamak konusunda tereddüt ederken bu hikâyenin devam edebilmesi için kızı kurtarmayı seçer! Kızı kurtarmaya gittiğinde ise kız tarafından kılıçla öldürülür. Daha doğrusu yaralanır, çünkü Akihito ölümsüz bir yarı “youmu”dur. Kendisini yaralayan ise Mirai Kuriyama adlı bir youmu avcısıdır. Birbirine düşman olan bu iki ayrı türün karşılaşması büyük sona doğru atılan ilk adım olur.



Son yıllarda yayınlanan K-ON, Hyouka, Chuunibyou demo Koi ga Shitai! gibi daha nice seriyi yapan Kyoto Animation elinden çıkma bir seri daha! Ayrıca Hyouka’nın karakter çizimlerini yapan Miku Kadowaki yine harika karakter çizimleriyle seriyi renklendirmiş. Yan karakter olan Ai Shindou’nun, Hyouka serisinde baş karakter olan Eru Chitanda’ya benzerliği gözlerden kaçmıyor elbette.



Ana karakterimiz Mirai ise karakter çizimi bakımından özgün sayılacak cinsten. Saçları ve gözlükleriyle gözlük takıntısı olanlar için çok tatlı bir karakter olmuş. Gözlük takıntısı demişken Akihito’nun gözlük hayranlığının hastalık derecesinde olması gerçekten seriyi götüren unsurlardan biri olmuş. Benim gibi gözlük takanları sevenler için izlenmesi gereken harika yapımlardan biri olmuş diyebilirim. Seri çoğu yerinde Hyouka’nın izlerini taşıyor gibi… Karakterlerin Edebiyat Kulübü çevresinde toplanmaları, karakterlerin birbirlerine olan sataşmaları ve kafe türü yerlerin benzerliği gibi…



Hyouka’dan nasıl zevk aldıysam bu seriden de o kadar zevk aldım diyebilirim. Ancak bu serinin içinde bolca aksiyon olmasına rağmen Hyouka serisi bu seriye göre daha güzeldi demeden geçmesem iyi olur. İçinde bolca dramı barındıran hikâyemizde birbirini yeni tanıyan iki kişinin zamanla kendi canlarını feda edecek kadar birbirlerine bağlanmalarını güzel ve romantik bir kurguyla birleştirmişler.



Hikâyenin konusuna bakacak olursak pek özgün bir eser olmasa bile kurgusunun farklılığı kendisini izlettiriyor. Bölümler ilerledikçe ve ana karakterlerimizin geçmişine indikçe bazı şeyleri tam olarak anlatmasalar bile yeterince öğrenmiş oluyoruz. Bu noktada Mirai’nin bulunduğu klanın lanetli olarak görülmesi sonucu yok edilmesi ve tek sağ kalanın Mirai olmasının üzücü yanını öğrenirken; Akihito’nun geçmişinin Mirai gibi üzücü olduğunu keşfediyoruz. Bu iki dramatik geçmişe sahip kişinin bir araya gelmesinin sadece bir tesadüf olarak görülmesi ise hikâyenin en gizemli parçasını oluşturuyor. Tüm bu kara fantezinin içinde aksiyon dolu sahneler arasında geçen romantik-komedi tarzı okul serisi kesinlikle izlenmeye değer bir yapım olmuş.



Hyouka’dan o kadar bahsetmişken eğer izlemediyseniz kesinlikle önereceğim bir seridir kendisi. Aynı şekilde Tamako Market, Chuunibyou demo Koi ga Shitai! buna dahildir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder