29 Ocak 2014 Çarşamba

Servant x Service



Tür: Komedi, Romantik, Yaşamdan Kesitler
Yayınlanma Tarihi: 05/07/2013
Bölüm Sayısı: 13
Yönetmen: Yasutaka Yamamoto
Orijinal Hikaye: Karino Takatsu
Firma/Stüdyo: A-1 Pictures
Başlıca Seiyuular:  Ai Kayano, Tatsuhisa Suzuki, Mai Nakahara, Takahiro Sakurai, Aki Toyosaki…



Hikâyemiz belli bir şehrin Sağlık ve Refah Bölümü’nde işe yeni başlayan üç çalışanıyla başlar. Bu üç yeni çömez Hasebe Yutaka, Miyoshi Saya ve Yamagami’den ibarettir. Yeni çalışanların amirleri ise Ichimiya Taishi adında hâlâ kendini yeni bir çalışanmış gören hâlbuki sekiz yıldır orada çalışan biridir. İşte hikâyemiz üç yeni çalışanın acemilikleri, kaygıları, kavgalarıyla ve günlük iş hayatında olan zorluklarıyla beraber size anlatılıyor. Hikâyenin kurgusu oldukça sıradan görünebilir, ama karakterlerin ilginçlikleri ve oraya gelen insanlarla olduğu kadar, kendi aralarındaki iletişim sonucu ortaya seyirlik bir seri sunuyor sizlere.



Karakterlerimizden başlayalım ilk önce: Miyoshi 24 yaşındadır ve okulu uzatarak bitirmiştir, dahası hâlâ yüksek lisansına devam ediyordur. Yaşından ve okula devam edip etmeme kararından ötürü biraz sıkıntı çekmektedir. Ayrıca işleri, diğer yeni gelenlere göre daha kötü yaptığını zannederek kendini baskı altında hissetmektedir. Bu karakterin sıradanlığı yanında tek ilginç yanı insanlara iyi bir şey söylemeye çalışırken bunu tamamen batırmasıdır.


Hasebe Yutaka adlı karakterimiz ise Hetalia Axis Power başkarakteri olan İtalya’ya acayip benzemektedir. Gerek görünüş gerekse davranışlarıyla. Tamam, ciddi olduğu yerleri saymazsak eğer=P Hasebe tam anlamıyla ilginç bir karakter. İlk başta sorumsuz biri gibi görünürken yerine göre diğerlerinden daha bilgili ve mantıklı davranışlarda bulunduğunu görüyoruz. Hatta onun davranışları yüzünden amiri olan Taishi kendini yetersiz bir amir olarak görüyor. Hasebe aslında birçok insanın yapamadığı şeyleri kolayca yapabilme becerisine sahiptir, ancak buna rağmen hiçbir hayali olmadığından ailesinin izinden gitmiş ve memur olmuştur. Serinin başından beri her gördüğü kızdan e-posta adresini istemesine rağmen bir türlü Yamagami’den almayı beceremez ve bundan dolayı ona karşı bir şeyler hissetmeye başlar.



Asıl karakterimiz ise aslında tamamen sıradandır. Adı dışında… Yamagami’nin adı ailesinin bir karara varamaması sonucu, Lucy Kimiko Akie Airi Shiori Rinne Yoshiho Ayano Tomika Chitose Sanae Mikiko Ichika… diye uzayıp gitmektedir. Asıl sorun ise burada başlamaktadır. Lucy bu adı ailesinin koymasını anlasa bile, bunu nüfus memurunun hangi akla hizmet onayladığını anlayamaz. Onun düşüncesine göre bunu onaylayan memur işini kesinlikle tam yapmayan sorumsuz biridir. Adı yüzünden yıllarca insanlar –daha çok erkekler- tarafından dalga geçilmiştir. Yıllarca bunun üzüntüsüyle o memuru bulabilmek ve ona hesap sormak için memur olur. Tabii ayrıca insanların gözündeki sorumsuz memur imajını da silerek memurların çalışkan iyi insanlar olduğunu göstermek ister. Hasebe’yi de aslında ilk başta bu yüzden sevmez. Adını onaylayan memur gibi sorumsuz biri olduğunu düşünür, ama zamanla bu ön yargısını yıkar.



Üç ana karakter dışında kalan diğer karakterler ise seriye ayrı bir hava katmış. Cosplay hastası Megumi ve küçüklüğünden beri memur olma sevdalısı çatlak Tokho gibi. Ayrıca serinin ortalarında karşımıza çıkan oyuncak robot ayı kılığında olan müdürümüz…  Kısacası tüm bu birbirinden garip karakterlerin olduğu bir seri sizi bekliyor. Biraz komedi, biraz romantik ve biraz hayatın içinden olaylarla sürükleyici bir seri.



Seslendirmelere gelecek olursak; Lucy’i seslendiren; Anohana’dan Menma’nın ve Sukitte Ii na yo.’dan Mei’nin seslendirmeni olan Ai Kayano var. Hasebe’nin ise kızlar tarafından oldukça beğenilen Free animesindeki Mako-chan’ı ve Tonari no Kaibutsu-kun serisinden Haru’nun seslendirmeni olan Tatsuhisa Suzuki var. Çizimlere ise pek lafım yok normal bir seri için detaylara fazla gerek yoktur zaten derim. Çizimler seriye göre iyiydi yani kısacası. Müzik açısından ise; açılış parçası ne kadar ilginç ve canlıysa, kapanış parçası da o kadar sakin bir şekilde size bölümün bittiğinin haberini veriyor sanki.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder