28 Ocak 2014 Salı

Yondemasu yo, Azazel-san. Z

Yondemasu yo, Azazel-san 2010'da çıkan ilk ovasından itibaren devam etmektedir. Toplam dört bölümden oluşan ovanın son bölümü ise 2014'ün Haziran ayında çıkacak. 2010 yılından itibaren devam eden bir ova serisi olsa bile iki tane tv serisiyle de ayrıca seyirciye sunulmuştur. Tabii böyle uzun yıllara yayılması biraz uyuz bir şey açıkcası. O sırada insan bölümleri ister istemez unutuyor =P Şahsen unuttum :D Her neyse ilk tv serisinden sonra 2013 yılında 13 bölümlük bir tv serisi daha çıkmıştır.

Konusu büyü kitapları sayesinde şeytanları kontrol edebilen kişiler hakkındadır. Bu kişilerden birisi ise Akutabe adlı ünlü dedektifimizdir. Akutabe şeytanları çağırırken büyülerini yarı yarıya azalttığı için çağırılan şeytanlar Akutabe'ye herhangi bir karşılık verememektedirler. Bir gün Rinko adlı tatlı kızımız kötü şansı üzerine burada çalışmaya başlar ve yine kötü şansıyla Azazel adlı şehvet düşkünü sapık şeytanla anlaşma yapar. Genel olarak bu üçlünün etrafında gelişir olaylar daha sonra Beelzebub'un da onlara katılmasıyla etraf daha bir şenlenir.



Seride oynayan en çatlak karakter kesinlikle Akutabe'den başkası değildir. Akutabe şeytanlara taş çıkartacak cinsten bir insandır. Onun büyük sırrını görenlerin hayatta kalmaları olanaksız gibidir adeta. Seriyi baştan sona götüren ise kesinlikle baş karakter Azazel'dir. Yalnız dediğim gibi her ne kadar Azazel ön planda olsa da serinin can damarı kesinlikle Akutabe'den başkası olamaz.



Ayrıca seride birkaç animeye göndermede yapılmış. Dragon Ball, Dedektif Conan, FMA ve Tonari no Totoro gibi ünlü seriler ve unuttuğum diğerleri ^-^''' Günümüz teknolojisine de bir darbe indiren bölümlerde mevcut. Twitter, face gibi nefes alıp vermek gibi durmadan yazı yazdıkları şeyleri de bir güzel iğnelemiş. 
Bu arada seri fazlasıyla dehşet içeren sahneler içermektedir. Her bölümde Azazel'in birkaç defa öldüğünü görebilirsiniz. Kan dolu sahneleri geçtim cinsellik de içermektedir. Komediyle karışık olduğundan fazla rahatsız etmiyor, ama yine de küçük yaştakilerin izlemelerini kesinlikle önermem.

1 yorum:

  1. Bugün keşfettiğim muhteşem ötesi anime. Uzun zamandan beri ilk defa bir animenin bölümlerini peş peşe izledim. Bu seriden önce bir animenin günde en fazla 2-3 bölümü birden izlerdim.

    YanıtlaSil