8 Mart 2014 Cumartesi

Little Busters! Serisi


Little Busters!

Yıl: 2012
Bölüm Sayısı: 26
Yayın Şekli: TV
Bölüm Süresi: 25 Dakika
Tür: Fantezi, Komedi, Romantik, Seinen, Trajedi, Okul
Yönetmen: Yamakawa Yoshiki
Firma/Stüdyo: J.C. Staff

Naoe Riki'nin çocuk yaşta ailesinin ölmesi üzerine büyük bir yalnızlığa düşmüşken kendi yaşıtında bir kız olan Rin ve onun ağabeyi Natsume Kyousuke ile diğer iki kişinin de oluşturdukları küçük bir grupla tanışır. Kötülerle dövüşüp adaleti sağlayan ve Little Busters olarak bilinen bu grubun lideri de Kyousuke'dir.

Yıllar geçmiş ve lise çağlarının son dönemlerinde artık küçük gruplarının dağılmalarının zamanı geldiğini düşünürken Riki'nin yeniden eskisi gibi bir şeyler yapma isteği sayesinde Kyousuke ilginç bir fikir ortaya atar... Diğerlerinden büyük olan Kyousuke'nin son yılıdır ve eğlenceli bir hale getirmek içinde en iyi fikrin bir beyzbol takımı olduğunu düşünür ve bu fikri herkese tuhaf bir biçimde benimsetir. Takımın ismi ise Little Busters olacaktır elbette!




Little Busters! Refrain

Yıl: 2013
Bölüm Sayısı: 13
Yayın Şekli: TV
Bölüm Süresi: 25 Dakika
Tür: Fantezi, Komedi, Romantik, Seinen, Trajedi, Okul
Yönetmen: Yamakawa Yoshiki
Firma/Stüdyo: J.C. Staff

Little Busters, eski ve yeni üyeleriyle tam anlamıyla bir bütün olarak birlikte geçirecekleri zamanı dolu dolu değerlendirmeye devam ediyorlardır. Ancak bu eğlenceli ve huzurlu ortam uzun sürmeyecektir. Riki narkolepsi hastalığının arkasındaki gizemi ve okul çevresinde yaşanan gizemleri öğrenmeye başlarken her rüyanın bir sonu olduğunu yavaş yavaş fark etmeye başlar.


İlk sezonu izlediğimde sıradan bir okul animesi gibi gelmişti. Okul animesi olması yanında hikâyenin tek ilginç yanı ise narkolepsi hastası bir gencin arkadaşlarıyla yaşadıkları güzel ve dram dolu günleri anlatılacak sanıyordum. Velhâsıl birinci sezon öyle geldi geçti, ancak ikinci sezonda olayın astarını öyle bir gördük ki dilimiz tutularak izledik son bölümleri... Karakterleri ayrı bir şenlik çizimleri ona göre ayrı bir tatlılıkla çizilmiş şahane güzel bir animedir kendisi. Zira romantizm, komedi ve bolca dramı birleştirmiş bu eser, Clannad eserini yapan Visual Art`s/Key'in işlerindendir. Clannad serisini izlemediyseniz ise ilk önce onu izleyin sonra bunu izleyin derim.

Dramın dibi...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder