4 Ekim 2014 Cumartesi

Bayonetta: Bloody Fate


Yıl: 2013
Bölüm Sayısı: 1
Bölüm Süresi: 90 Dakika
Yayın Şekli: Film
Tür: Aksiyon, Gizem, Doğaüstü Güçler
Yönetmen: Kizaki Fuminori
Firma/Stüdyo: Gonzo

 Bayonetta adlı oyundan uyarlanma bir hikâyedir. Bayonetta adında hafızasını kaybetmiş bir cadı 20 yıl önce uykusundan uyandırılmış ve bu andan sonra ise kana susamış melekleri öldürmek için ava başlamıştır. Bu sırada 500 yılın ardından Cennet, Cehennem ve Dünya'yı yeniden düzene sokacak olan mucizevi bir olayın gerçekleşmesine çok az zaman kalmıştır. Bu mucizenin baş oyuncularından biri de Bayonetta'nın ta kendisidir. Hafızasını yitirdiği için bu olayın kendisine hiçbir şey hatırlatmaması sonucu ona geçmişini hatırlatacak olan beyaz saçlı bir kadın ile küçük bir kız çocuğunun ortaya çıkmasıyla Bayonetta'nın geçmişi yavaşça aydınlanmaya başlar.


Oyundan uyarlama olduğunu bilmiyordum =P Güzel bir filmdi diyebilirim ama =) Filmin grafikleri zaten baştan sona sizi alıp götürür cinsten. Gonzo'nun elinden çıkması bunu açıklıyor zaten. Ancak baştan yazmak gerekir sanırım film biraz büyüklere göre diyebilirim. 13 altı izlemesin derim. Baş karakterimiz oldukça şehvetli çünkü =P Cadı olmasından mıdır nedir zaten fazla makyaj, fazla seksi hareketler filan. Makyajsız halini daha çok sevdim hatta diyebilirim.


Ana karakterimiz aslında iyi biri, yani her ne kadar cadı olsa bile iyi biri =) Kedileri sevmesi, küçük çocuklara olan yaklaşımı filan. Sadece kanının gerektirdiği gibi davranıp sadece meleklere karşı biraz insafsız =) Hoş zaten melekler bildiğimiz melekler gibi değil, kopmuş gitmişler melek yerine şeytan gibiler =) Yani kadının onları öldürmelerini anlamamak elde değil.


Bir de gazetecimiz var. Bayonetta'nın uyanması bu çocuğun babası sayesinde olmuş ve Bayonetta uyanınca çocuğun babasını öldürmüş. Yani çocuğun dediği budur. O günden sonra çocuk, Bayonetta'nın peşini bırakmaz ve gerçek kimliğini açığa çıkarmaya çalışır. Her defasında başarısız olsa bile bunu yapar. Zaten bunu yapmasının bir diğer nedeni ise babasının izinden gidip geçmişte yatan olayları gün yüzüne çıkarmak isteyişidir. Bunun dışında bu şapşal çocuk, sözde babasını öldüren Bayonetta'dan da oldukça hoşlanmaktadır. Hoş kadın bilmem kaç küsür yaşında hatta :D Bir diğer önemli karakterimiz ise beyaz saçlı cadı. Bu kadını sevdim. Hatta eski imajını daha çok tuttum =) Bu kadının amacı ise oldukça gizemli ve bu gizemi oldukça iyi saklamayı başarıyor. Diğer karakterleri pek önemli bulmuyorum =)


Bunun dışında konusu melekler ve cadıların savaşıyla alakalı. Uzunca bir süredir bu iki taraf denge içinde bir düzen kurmuşken Melek tarafı nedense azıyor ve cadıları yok etmeye çalışıyorlar. Bunu tam olarak beceremiyorlar, ama amaçlarına bir şekilde ulaşıyorlar diyelim. Sonuçta düzen bozuluyor ve büyük bir mucizenin gerçekleşmesine gebe bir 500 yıl geçiyor aradan. Ve sonra işte Bayonetta uyanıyor vs...


Aklıma gelmişken bunun oyun olmadığını bilmediğimden bu silah olayları benim çok gözüme batmıştı. Dört tane silah kullanıyorlar ve bunlar cadılar. Hani biz cadıları sihirli güçlerinin olduğunu sanırız ya, böyle silahlar filan pek hoş durmadı kafamda açıkcası. Silahlı cadıları sevmiyormuşum demek :D Neyse oyunu bilmeyenler için izlemeye değer mi değer aslında, ama pek de önereceğim bir seri değil. Sanırım tür olarak sevmedim, ya da ne bileyim konusu filandan çok kurgusu ile şu ana karakter ve dediğim gibi silah kullanma olayları hoşuma gitmedi. Onun dışında görselliğiyle sizi etkileyecek bir yapım diyebilirim ama...



Filmde bolca farklı renklerde ay görüntüsü mevcut.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder