5 Aralık 2014 Cuma

Fuse: Teppou Musume no Torimonochou


Yıl: 2012
Bölüm Sayısı: 1
Bölüm Süresi: 110 Dakika
Yayın Şekli: Film
Diğer İsimleri: Fuse, Fuse: A Gun Girl's Detective Story, Fuse: Memoirs of the Hunter Girl, Fusé: Memoirs of a Huntress
Tür: Fantezi, Tarihi
Yönetmen: Miyaji Masayuki
Orijinal Hikâye: Sakuraba Kazuki
Firma/Stüdyo: TMS Entertainment

 Nansou Satomi Hakkenden, Kyokutei Bakin tarafından yazılmış 106 ciltten oluşan epik bir roman serisidir. Hikâye bu romandaki bir hikâyeden bahsetmektedir.

Eski Edo çağında Fuse adlı yarı köpek yarı insan canlılar baş göstermiştir. Bu canlılardan sadece sekiz tanesinin varlığı bilinmekte ve onları avlayanlara ise büyük ödüller vadedilmektedir. İşsiz bir samuray bu fırsatı kaçırmamak için dağda yaşayan ve avcılıkta iyi olan kız kardeşini yanına çağırır. Dağların hırçın kızı Hamaji işte o zaman Fuse denen varlıkları öğrenir ve kaderin cilvesi sonucu onlardan biriyle istemeden de olsa bir bağ kurar.


Kitabını alıp okumak isterdim açıkcası... Ancak filmini önermem doğrusu. Zaten filmi kitabın diğer film, tv serisinden sadece bir tanesi ve kitabın değişik bir versiyonu olarak yapılmış. Rengarenk eski Edo dönemini görmek istiyorsanız hoş seyirlik manzaralar var, ama ben filmi beğenmedim doğrusu. Ne karakterler, ne de kurgusu... Karakter çizimlerine ise hiç değinmiyorum... Hele sonu o_O Son var mı yok mu tartışılır... Kitabın diğer anime serilerini merak ediyorsanız, onlara bakmanızı tavsiye ederim açıkcası.

Çizerim bak =P

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder