24 Aralık 2014 Çarşamba

Photokano


Yıl: 2013
Bölüm Sayısı: 13
Bölüm Süresi: 25 Dakika
Yayın Şekli: TV
Diğer İsimleri: Photo Kano
Tür: Romantik, Ecchi, Okul, Komedi
Yönetmen: Yokoyama Akitoshi
Firma/Stüdyo: Madhouse

Kazuya Maeda, babasının kendisine yeni kamera almasından sonra eski dijital kamerasını ona vermesiyle eski sıradan hayatının değiştiğini farkeder. Kazuya kamera olayına yeni yeni alışırken bir yandan da ne tür şeyler çekeceğini düşünmeye başlar. Etrafında toplanan güzel kızların sayesinde Fotoğrafçılık Kulübü onu kendi kulübüne üye yapar. Kazuya sapık üyelerle dolu bu kulübe üye olmakla iyi yapıp yapmadığını düşünürken kendini kameranın cazibesine kaptırarak etrafındaki güzellikleri keşfetmeye başlar.

Canan =P (Canon=P)

Her ne kadar güzellikleri desem bile aslında tam olarak öyle değil. Bildiğiniz kızların cazibesine kapıldı gidiyor bizim oğlan =P Bu arada bu anime bir oyundan türetilmiş. Yani ilk başta benim gibi neyin nesiymiş gibi dalarsanız fena çakılıp kalırsınız. Zira serinin ortalarına doğru ilk kızımızla çıkan oğlanımız daha sonra bildiğiniz sırayla kızlara aşkını ilan ediyor o_O İşte o yüzden bunun bir kızlarla buluşma-çıkma oyunu olduğunu bilerek izlemeniz gerektiğini unutmayın. Bunun bir oyun kurgusu olduğunu düşününce şimdi daha mantıklı geldi bana her olay, ancak son kısmı biraz yani çok az yadırgadım diyebilirim =P




Serinin fotoğrafçılığı konu alması ilk başta hoşuma gitmişti, ancak sapıklık kısmını fazlaca öne çıkarmaları hoşuma gitmedi. Velhâsıl oyun uyarlaması olduğunu bir kez daha yinelemek en iyisi... Yine de güzel fotoğraflar var mıydı?! Vardı kesinlikle =) Çizimlerin tatlı olması bu fotoğrafların albenisini arttırıyor elbette. Karakterler ise yerinde güzel denir ya, aynı o şekilde yerinde güzellerdi. Ana karakterimizi ise ayrı sevdim, hani böyle sapıklığı bulunmayan, ama her kıza da yeşil ışık yakan cinsten biri. En son bölümde bunu çok iyi görüyoruz açıkcası.




Kısaca -çok fazla yazmak istemiyorum- orta derece olan sade bir seri. Hatta bazı kişilerin tam olarak anlatılmaması -yan karakterler- ve bazı sahnelerin ise uzun olması kötü olmuş. İzlerken sıkılmadım desem yalan olur o yüzden. Bu seriyi izlemeden önce oyununu oynayın derim. Seriyi böylece yadırgamazsınız veya oyun olduğunu bilerek izleyin daha iyi olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder