6 Aralık 2014 Cumartesi

Toaru Majutsu no Index ve Toaru Kagaku no Railgun


Yıl: 2008
Bölüm Sayısı: 24
Bölüm Süresi: 25 Dakika
Yayın Şekli: TV
Diğer İsimleri: A Certain Magical Index
Tür: Aksiyon, Komedi, Drama, Büyü, Bilim Kurgu
Yönetmen: Nishikiori Hiroshi
Orijinal Hikâye: Kamachi Kazuma
Firma/Stüdyo: J.C.Staff

Öğrenci şehri olarak da bilinen Akademi Şehri yüksek teknolojiyi barındıran ve ayrıca esper güçlerine sahip kişilerin de eğitim gördüğü bir yerdir. Esper güçlerini kullanan kişiler belli seviyelere kadar kendilerini geliştirmeye çalışırlar, ancak yüksek seviye esper güçlerine sahip kişiler oldukça azdır. Bunun yanısıra hiç esper gücü olmayan kişiler de bulunmaktadır ve sıfır seviye olarak bilinmektedirler. Kamijou Touma bunlardan biridir, ancak onun esper gücü olmamasına rağmen doğuştan farklı bir güce sahiptir. Sağ eli sayesinde bütün büyüleri yok edebilmektedir ve bu sayede esper güçlerine sahip kişilere karşı kendini koruyabilmektedir. Velhâsıl Touma'nın bu mükemmel güce sahip olmasının dışında kötü bir talihi vardır. Neredeyse her gün başına onlarca kötü olay gelir. Bunlardan birisi ise kaderini tamamen değiştirir. Index adında genç bir kızla karşılaşır. Bir rahibe olan Index, 103.000 yasak büyü kitabını içeren bir hafızaya sahiptir ve buna erişmek isteyen kötü kişiler Index'in peşine düşmüştür. Bilim ve büyünün yollarının kesiştiği bu noktada Touma temiz ve dürüst kişiliği sayesinde Index'i korumak için büyük bir çaba içine girer.


Vaaayy!!! Kimbilir kaç yılında izledim =P Kendisini severim severim, ama bundan üreme olan Railgun serisini apayrı bir severim. Railgun konusuyla ve karakteriyle tam benlik bir seri. Velhâsıl ondaki karakter bolluğundan olabilir :D Index serisi, gerek karakterleri, gerek çizimleri ve en önemlisi konusu ve kurgusuyla sizi oldukça kendine bağlayacak bir seri kesinlikle. Ana karakterimiz olan Touma çok matrak biri. Hem şanslı hem şanssız türünden :D Buna bir de şapşal bir rahibe eklenince başlayın mısır patlatmaya =P Uzun zaman önce izlediğimden pek bir şey paylaşamayacağım =( Ancak izleyin! :D


Toaru Kagaku no Railgun

Yıl: 2009
Bölüm Sayısı: 24
Bölüm Süresi: 25 Dakika
Yayın Şekli: TV
Diğer İsimleri: A Certain Scientific Railgun
Tür: Aksiyon, Komedi, Drama, Büyü, Bilim Kurgu
Yönetmen: Nagai Tatsuyuki
Orijinal Hikâye: Kamachi Kazuma, Fuyukawa Motoi
Firma/Stüdyo: J.C.Staff

 Akademi Şehri teknoloji açısından oldukça gelişmiş bir yerdir. Şehrin 2.3 Milyon nüfusunun % 80'ini öğrenciler oluşturmaktadır. Burada yapılan eğitimler de esper güçlerine odaklanmıştır.

Misaka Mikoto esper yeteneği en iyi olanlardan biridir. Aynı şekildeki güce sahip olan oda arkadaşı Kuroko Shirai'de Misaka'ya deli gibi aşıktır. Kuroko, öğrencilerin oluşturduğu Judgement adlı şehrin korumasını sağlayan topluluğun üyelerinden biridir ayrıca. Esper gücü hâlâ bir de olan Kazari Uiharu ile esper gücü sıfır olan Ruiko Saten ise, Kuroko sayesinde Misaka ile tanışırlar. Ve böylece bu dörtlü bu bilim şehrinde heyecan verici maceralara doğru birlikte yol alırlar.


İşte Index serisinden türeme bir yapım ve belirttiğim gibi bu seriyi daha çok seviyorum. Karakterler öyle şeker ve matrak! En sevdiğim karakterler iki ana karakter. Misaka ve Kuroko =P Misaka'nın esper gücü harika olmasına rağmen öyle çocuksu bir kişiliğe sahiptirki görmeniz gerek! Tabii şöyle bir şey var...


Mükemmel bir güce sahip olanlar illa havalı olgun kişiler mi olmalı? Bana göre değil. Kendim öyleyim zira :D Hoş mükemmel değilim, ama hâlâ çocuk gibiyim :D Görünüşüm fazla olmasa bile davranışlarım fazlasıyla :D Kuroko ise Misaka ile kafayı bozmuş, ama ne bozma :D Onun bu huyu o kadar güzel işlenmişki seriyi izlemenize ayrıca vesil oluyor diyebilirim. Her bir karakter ayrı güzel, ama bu iki ana karakteri ayrı seviyorum açıkcası. Hikâyesine, kurgusuna ise hiç lafım yok! Gerçekten güzel bir seri çünkü. Serinin çizimleri ise sizi ayrıca sevindirecektir =)


Bu arada Index serisiyle bağlantılı bir yapım olduğundan bolcana Index karakterleri göreceksiniz =P Aynı şekilde Index serisinde ise Railgun karakterli =P Bu arada serileri izlerne sezonlarını atlamayın sakın. İkisinin ikişer sezonu mevcut ve ayrıca film ve ovaları var =)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder