9 Şubat 2015 Pazartesi

Gokukoku no Brynhildr


Yıl: 2014
Bölüm Sayısı: 13
Bölüm Süresi: 25 Dakika
Yayın Şekli: TV
Diğer İsimleri: Brynhildr in the Darkness
Tür: Aksiyon, Drama, Fantezi, Gizem, Psikolojik, Romantik, Bilim Kurgu, Harem
Yönetmen: Imaizumi Ken`ichi
Orijinal Hikâye: Okamoto Lynn
Firma/Stüdyo: Arms

Murakami çocukluk zamanlarında siyah saçlarından dolayı Kuroneko adını taktığı kız arkadaşıyla devamlı vakit geçirmekteydi. Ancak bir gün uzaylıları keşfetmek için çıktıkları yolda feci bir kaza olur ve Murakami bu kazadan tek sağ kurtulan olur. Murakami bu trajik geçmişi asla unutmadan yaşamına devam etmiştir ve eski anılarını yaşatmak için okul tarafından kullanılan eski bir rasathanede gökyüzünü gözlemleyerek uzaylıları araştırmaktadır. Velhâsıl bir gün okuluna Kuroneko'ya benzer bir kız nakil olur. Kuroha Neko adlı bu kızın gelmesiyle Murakami'nin sakin hayatı tamamen değişime uğrar.



Elfen Lied'in mangakasından çıkan bir eser. Ancak Elfen Lied yayınlandığı zamana nasıl damgasını vurduysa bu eserde aynı şekilde sessiz sedasız yoluna devam etmiş diyebilirim. Konusu aslında güzel, ama konuyu işleyiş tarzı tamamen hayranlara özel yapılmış gibi hissettiriyor ve bu beni oldukça sıktı seri boyunca. Hele böyle güzel bir konunun 13 bölüme saçma sapan bölümlerle sığdırılmasını hiç anlayabilmiş değilim.




Hoş harem türü olduğu için konu tamamen aparka bir kısıma atılmış gibi de düşünebiliriz. Zaten serinin gelişme kısımları ne kadar sizi sıkıyorsa sonu da aynı şekilde saçma sapan bir şekilde açık uçlu bitiyor. Yani kimine göre mutlu kimine göre mutsuz diyebileceğimiz ve sonrasında ne olacağını bilemeyeceğimiz türden bir sonla vedalaşıyoruz seriye... Karakterler orta derece diyebiliriz. Aslında tek sevdiğim karakter yatalak karakterimiz olan Kana, ha bir de çatlak doktordu =P Ama tiplemeler bile seriyi izlemeye sizi teşvik etmiyor.





Çizimleri zaten orta dereceliydi. Yani konusu dışında hiçbir şeyini sevmediğim bir yapıt oldu kendisi. Aslında yazacağım birkaç şey olmasına rağmen burada yarım yamalak bırakayım bari. İzlemeyin derim, vakit kaybetmeyin boşuna. Ancak konusunu merak ediyorsanız mangasını okuyun, nasıl olsa orada devam ediyor ve sonunu merak etmenize gerek kalmaz. Hoş hâlâ devam eden bir mangaymış sanırım... Neyse.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder