10 Ağustos 2015 Pazartesi

Infinite Stratos


Yıl: 2011
Bölüm Sayısı: 12
Bölüm Süresi: 25 Dakika
Yayın Şekli: TV
Tür: Aksiyon, Okul, Komedi, Bilim Kurgu, Romantik, Harem, Mecha
Yönetmen: Kikuchi Yasuhito
Orijinal Hikâye: Yumizuru Izuru
Firma/Stüdyo: 8bit

 Yakın bir gelecekte Infinite Stratos kısaca IS adlı silahlandırılmış bir dış iskelet sistemi geliştirilir. Savaş amaçlı olmasına rağmen sınırlandırılmış olup sadece eğlence ve gösteri amaçlı turnuvalar için kullanılmasına karar verilir. Ancak tüm bunların dışında asıl önemlisi ise bu sistemi sadece kızların kullanıyor olabilmesidir. Velhâsıl dünya üzerinde bir tane de erkek kullanmayı başarır. Ichika Orimura adlı genç bu özelliği sayesinde sadece kızların gittiği IS araçlarının eğitiminin verildiği liseye girer. Ichika için IS pilotu olabilmek nasıl yeni bir deneyim ise kızlarla dolu bir okulda tek erkek olmak da aynı şeydir. Ichika'nın tuhaf hikâyesi böylece başlar işte...





Hımmmmmmmm... Mechaları sevmediğimi söylemiştim değil mi =P Yalnız bu mecha türünden çok harem - okul türüne girmiş bildiğin. Mechaları öyle süs niyetine kullanmışlar veya ben gerçekten mecha serilerinden anlamıyorum =P E ama anlamıyorsam TTGL ve Break Blade gibi serileri nasıl harika bulmuştum! Evet, evet bu seri kesinlikle animeye kötü uyarlanmış. Mangası veya romanı nasıl bilemiyorum ancak seri boyunca tam bir şeyler gelişecek tarzda olaylar beklerken kızların sapık hayallerine ortak oluyorsunuz ve bu sizi hikâyeden artık soğutuyor. Harem serileri ve ecchiye karşı değilim, ama yerinde ve abartılmayacak şekilde olacaksa eğer. Tam böyle ilginç bir olay öğrenecekmişiz gibi olurken bu sahnelerin 12 bölüm boyunca yarım bölüm kadar etmesi ise ayrı bir serzenişte bulunmak olur sanırım.




Sanırım asıl hikâyeyi öğrenmek istiyorsanız ya devam serisini bekleyeceksiniz ya da mangası veya romanını takip edeceksiniz. Zira değer mi? Tartışılır. Hoş devam serisi var ayrıca bir 12 bölümlük sezonu daha var. Ayrıca iki ovası. Son ovasında bir şeyler çıkacakmış gibi yapıp sağolsunlar hiçbir şey olmadan bitirdiler gene. Hoş az buçuk son sahnelerinde iş vardı gibi, ancak yine de 45 dakikalık bir ova için uyuz ediciydi resmen. Yani toplam 26 bölümden sonrası için devamı gelirse eğer diye diyorum, hani sabrınız varsa eğer. Hoş erkeklerin hoşuna gidecek türden bir seri =P Mecha olmasa bile olur nasıl olsa harem var =)





Hoş mecha mecha diyorum ama, pek mecha türü bilmediğimden kıyafetleri diğer mecha türlerine göre daha değişik. Zaten dış iskelet sistemi denildiğinden de yola çıkarak anlayabilirsiniz. Yani tamamen sizi kaplayan bir robot olayı yok. İnsanların üzerine geçirilmiş biraz abartılı bir giysi gibi düşünebilirsiniz. Yani bu açıdan biraz farklı bir mecha tarzında. Bu tarzıyla bana Busou Shinki animesini de hatırlattı hatta. Hoş o mechalar tamamen insan değillerdi, ama şekilleri benziyordu bana göre. Her neyse sonuç olarak hikâyeyi anime boyunca tam anlatamadıklarından daha çok çocuk ve kızların sapkınlarını gösterdiklerinden yani kurguyu fazlaca sapıklaştırıp olayı başka yöne çektiklerinden dolayı beğenmedim. Karakterleri ise beğendim açıkcası. Hoş bazı davranışları sinirlerimi bozsa bile yine de iyi karakterlerdi hepsi diyebilirim. Bir de aşırı sapık olmasalardı =P Kızlar sapık filandı, ama baş karakterimiz ise şapşalın tekiydi. Genel anlamda zeki bir karakter, ancak dövüşe geldi mi beceriksiz, kızlarla olan ilişkilerinde beceriksiz. Yani şapşalın önde gideni. Bu huyu bazen sinir etse bile genel olarak idare eder bir karakterdi. Hoş zaten bu şapşallığından dolayı bütün kızlar bu çocuğa sardı ya. Yoksa bizim delikanlı baştan tavrını koyup sevdiği birini seçseydi bütün bu şamata olmayacaktı. Hoş herkesi arkadaşı olarak gördüğünden o da ayrı bir konu ama neyse. Bu kadar başka bir şey yazmıyorum =P Yazılacak bir şeyi de yok zaten =D Daha iki tane mecha serisi var elimde. Bakalım onlar nasılmış... Ginga Kikoutai Majestic Prince ve Heroic Age*-* Bu ikisi bitince diğer serilere devam =)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder