29 Ağustos 2015 Cumartesi

Mushibugyou


Yıl: 2013
Bölüm Sayısı: 26
Bölüm Süresi: 25 Dakika
Yayın Şekli: TV
Diğer İsimleri: Mushibugyo
Tür: Aksiyon, Samuray, Shounen, Komedi, Drama, Fantezi
Yönetmen: Hamana Takayuki
Orijinal Hikâye: Fukuda Hiroshi
Firma/Stüdyo: Seven Arcs Pictures

Eski Japonya zamanları Edo Dönemi'nde yaklaşık yüz yıl önce bilinemeyen bir sebepten devasa böcekler saldırmaya başlar. Bu böceklere Mushi adını veren insanlar zor zamanlar geçirirken yaklaşık on yıl önce böcek yargıçlarının yani Mushibugyou kurumunun kurulması ile rahata kavuşmuşlardır. Bu kurum Edo'yu korumak için üstün yetenekli kişilerden oluşan güçlü bir yerdir. Bu kuruma son katılan Jinbei Tsukishima ise babasının yerine gelmiştir göreve ve onun kadar yetenekli olmadığı için ilk olarak geri plandaki görevlerde çalışacaktır, ancak bu Jinbei için sorun değildir. Elinden geleni yaparak bu kuruma gereken biri olduğunu göstermeye niyetlidir.

20 Ağustos 2015 Perşembe

Puchi Puri Yuushi


Yıl: 2002
Bölüm Sayısı: 26
Bölüm Süresi: 25 Dakika
Yayın Şekli: TV
Diğer İsimleri: Petite Princess Yucie
Tür: Okul, Büyü, Komedi, Romantik, Macera, Fantezi, Shoujo
Yönetmen: Ootsuka Masahiko
Orijinal Hikâye: Akai Takami
Firma/Stüdyo: Gainax, AIC

Yucie ailesini savaşta kaybetmiş ve bir asker tarafından evlat edinilip büyütülmüştür. Yucie üvey babasıyla mutlu bir hayat sürmektedir, ancak onun bu mutluluğunu gölgeleyen bir sorunu vardır. 17 yaşında olmasına rağmen bedeni 10 yaşından itibaren gelişme göstermemiştir. Bir gün her bin yılda bir seçilen Platina Prenses'in taktığı taç sayesinde bir dileğini yerine getirebildiğini öğrenir ve kendisi ilginç bir şekilde Platina Prenses adaylarından biri olur. Yucie Platina Prenses olmak için elinden geleni yaparken ve birbirinden değerli arkadaşlar edinirken tek dileği olan normal bir şekilde büyümeyi de aklından bir an olsun çıkarmamaktadır.

17 Ağustos 2015 Pazartesi

Heroic Age




Yıl: 2007
Bölüm Sayısı: 26
Bölüm Süresi: 25 Dakika
Yayın Şekli: TV
Tür: Mecha, Bilim Kurgu, Aksiyon, Uzaylılar, Uzay
Yönetmen: Suzuki Toshimasa
Orijinal Hikâye: Xebec
Firma/Stüdyo: Xebec

 Altın Irk, diğer yıldızlardaki ırkların kendilerine katılmalarını davet ettiği zaman, onun çağrısına üç ırk cevap verir. Altınlar onları, Bronz, Gümüş ve Kahraman Irk olarak çağırdı. Altın Irk, başka bir evrene yolculuk yapmadan önce kendi başlarına yıldızlara yolculuk yapan dördüncü bir ırk belirdi. Altın Irk bu insan ırkını da Demir Irk olarak adlandırdı. Zamanın geçişi esnasında, insanlık daha baskın ırkların elinde kalır ve böylece soyları tükenmeye başlar. Altın Irk tarafından inanılan bir kehanette, Prenses Deianeira insanlığı kurtarabilecek olan gücü aramaya başlar. Prenses, terkedilmiş bir gezegende vahşi görünümlü bir çocukla tanışır. Bu tanışma sadece insanlığın kaderini değiştirecek olan kaçınılmaz bir karşılaşmadan çok evrenin kaderini değiştirecektir.

13 Ağustos 2015 Perşembe

Ginga Kikoutai Majestic Prince


Yıl: 2013
Bölüm Sayısı: 24
Bölüm Süresi: 25 Dakika
Yayın Şekli: TV
Diğer İsimleri: Majestic Prince
Tür: Mecha, Bilim Kurgu, Aksiyon, Romantik, Uzaylılar, Komedi
Yönetmen: Motonaga Keitarou
Orijinal Hikâye: Sotsu
Firma/Stüdyo: Doga Kobo, Orange

21. yüzyılın başlarında insanlar uzaya adım atmış ve orada da yaşamaya başlamışlardır. Ancak yıllar önce bir takım uzaylıların istilasına uğramışlar ve bunun sonucunda AHSMB (Advanced High Standard Multipurpose Battle Device) adlı silahları geliştirerek kendilerini korumaya çalışmışlardır. Sadece Japonya'da üretimi olan bu robotları kullanacak pilotları ise genetik mühendisliğinin yardımıyla geliştirilmiş çocuklar eğitilmesi amaçlanmıştır. Geçmişe ait hafızaları silinen bu çocukların tek amaçları bu robotları kullanarak düşmanı yok etmektir. Izuru Hitachi ve dört takım arkadaşı ise bu önemli görev için seçilmiş Tavşan Takımı'nı oluşturmaktadır. Izuru'nun kahramanlık hayalleri böylece başlamış olur.

10 Ağustos 2015 Pazartesi

Infinite Stratos


Yıl: 2011
Bölüm Sayısı: 12
Bölüm Süresi: 25 Dakika
Yayın Şekli: TV
Tür: Aksiyon, Okul, Komedi, Bilim Kurgu, Romantik, Harem, Mecha
Yönetmen: Kikuchi Yasuhito
Orijinal Hikâye: Yumizuru Izuru
Firma/Stüdyo: 8bit

 Yakın bir gelecekte Infinite Stratos kısaca IS adlı silahlandırılmış bir dış iskelet sistemi geliştirilir. Savaş amaçlı olmasına rağmen sınırlandırılmış olup sadece eğlence ve gösteri amaçlı turnuvalar için kullanılmasına karar verilir. Ancak tüm bunların dışında asıl önemlisi ise bu sistemi sadece kızların kullanıyor olabilmesidir. Velhâsıl dünya üzerinde bir tane de erkek kullanmayı başarır. Ichika Orimura adlı genç bu özelliği sayesinde sadece kızların gittiği IS araçlarının eğitiminin verildiği liseye girer. Ichika için IS pilotu olabilmek nasıl yeni bir deneyim ise kızlarla dolu bir okulda tek erkek olmak da aynı şeydir. Ichika'nın tuhaf hikâyesi böylece başlar işte...

4 Ağustos 2015 Salı

Mahouka Koukou no Rettousei


Yıl: 2014
Bölüm Sayısı: 26
Bölüm Süresi: 25 Dakika
Yayın Şekli: TV
Diğer İsimleri: The Irregular at Magic High School
Tür: Aksiyon, Okul, Büyü, Komedi, Drama, Bilim Kurgu, Romantik
Yönetmen: Ono Manabu
Orijinal Hikâye: Satou Tsutomu
Firma/Stüdyo: Madhouse

Büyünün artık sadece masallardan ibaret olmadığı bir dünyada iki kardeş olan Tatsuya ve Miyuki Shiba ülkelerinde bulunan dokuz liseden birincisi olan Büyü Lisesi'ne başlamışlardır. Ancak iki kardeşin sınav sonuçları yüksek olsa bile büyü seviyeleri farklı olduğundan Miyuki ileri derece olan Bloom sınıfında öğretim görürken Tatsuya ise bir alt derece olan Weed sınıfında yer alır. Her ne kadar Miyuki buna karşı çıksa bile Tatsuya bunun daha iyi olduğunu söyleyerek okul hayatlarına başlarlar. Ancak bu sınıf ayrımcılığı zamanla iki kardeşi etkilemeye de başlar.